Digital Marnadsföring

Vi hjälper er att nå rätt kundgrupp – vid rätt tillfälle.

Digital Marknadsföring

I genomsnitt är varje individ i Sverige knappt två timmar på internet varje dag. Med digital marknadsföring nås dessa personer. Vi hjälper er att nå rätt kundgrupp – vid rätt tillfälle.

På Stockholms Webbyrå arbetar specialister inom de flesta inriktningarna inom digital marknadsföring. Vi tar en helhetskontroll över digitala närvaron och skapar synergieffekter mellan de olika marknadsföringsvägarna. Allt hos samma byrå – innebär trygghet och enkel kommunikation.

En timmes fri rådgivning? – Vi ger råd om hur ditt företag kan synas digitalt. Utan motkrav.

Vad är digital marknadsföring?

Digital marknadsföring är all marknadsföring som sker via internet. Begreppet är extremt brett och innefattar allt från sökmotoroptimering till att jobba med influensers. Vi börjar därför alltid ett projekt med en behovsanalys som svarar på vilken väg som är mest effektiv för kunden.

Vilken är målgruppen?

Vad är målet med marknadsföringen?

 Är det tidsbegränsad kampanj eller långvarig marknadsföring?

Effektivt och Mätbart

Den lokala frisören, byggentreprenören eller den stora E-butiken? Idag har nästan alla företag stor fördel i att synas digitalt. I jämförelser mot annan marknadsföring finns minst tre stora fördelar.

  • Marknadsföring nära köpbeslutet

Med digital marknadsföring är ofta steget till köpbeslut mycket kort. De som surfar på Facebook eller på Google kan se en annons och minuten senare genomföra köpet online, alternativt boka snickaren till sommarens projekt osv.

  • Mätbart och effektivt

Allt är mätbart och kan därmed utvärderas och förbättras. Digitala marknadsföringsvägar ger enormt värdefull information kring annonsernas effektivitet. Därmed blir det även lätt att avgöra vilka kampanjer som är lönsamma – och vilka som behöver ändras.

  • Målgruppsanpassat

Marknadsför er mot kvinnor 40 – 60 år eller till personer som för tillfället vill köpa en espressobryggare…Marknadsföringen kan vara mycket målgruppsanpassad vilket därmed ökar dess effektivitet och lönsamhet.

Exempel på tjänster

Hur vill ni synas?

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering innebär att er hemsida syns högt på Google. Med tanke på att ca 90 % av alla sökningar resulterar i att någon av de tre första resultaten väljs behöver företaget synas där. I Sverige sker 50 miljoner sökningar på Google per dag – hur många resulterar i försäljning hos ert företag?

Sökordsmarknadsföring

Sökordsmarknadsföring är den mest målgruppsanpassade marknadsföringsvägen. Annonserna, som visas vid Googles sökresultat, aktiveras enbart när ”Googling” sker på ett relevant ord eller fras. En inredningsbutik kan därmed marknadsföra kökslampor, när sökning sker på det ordet, och soffor när sökning sker med det ordet.

Sociala kanaler

Facebook, Twitter eller Snapchat? Vilken social kanal som är effektivast avgörs av produkt/tjänst och målgrupp. Vi genomför kundgruppsanalyser, skapar annonser och följer upp dess effektivitet.

Bannerannonsering

Bannerannonsering kan både användas för att stärka varumärket brett samt till att nå en specifik målgrupp. Klickbara annonser som oftast placeras i ett sammanhang som kopplar samman innehållet på sidan med relevans i annonsen.

Affiliate

Affiliate är provisionsbaserad digital marknadsföring. Låt andra driva trafik till er webbplats och betala provision på konverterande trafik. Passar främst E-handel men även vid vissa bokningsbara tjänster.

Eller på annat sätt…

Med ett flertal experter inom digital marknadsföring är vi säkra på att kunna skapa effektiv digital marknadsföring.

RÄTTVISA PRISER – PREMIUM WEBBDESIGN

Alla företagare förtjänar en grym webbplats. Låt Squib Webbyrå göra jobbet.